Persbericht

Persbericht

Op 18 april lanceerde Ivonne Schouten-Hoek haar debuutroman Entre Nous. Ivonne heeft haar jarenlange ervaring als familierechtadvocaat en mediator en haar liefde voor kunst en architectuur gebundeld tot de ultieme feel good roman waarin vriendschap, liefde en passie centraal staan. Een geforceerde stap terug door haar ziekte ME/CVS bleek een verborgen kans en gaf haar de ruimte om Entre Nous op papier te zetten. Zet je schrap voor een heerlijke weglezer waar je lekker bij kunt wegdromen op je strandbed.

L’Histoire d’Entre Nous

Architecte Fenna staat na het bedrog door haar man juridisch zwak in de echtscheidingsprocedure en wordt door haar advocaat naar een wijnkasteel in Zuid-Frankrijk gestuurd, waarvan ze de renovatie mag begeleiden. Ondertussen krijgt ze verleidingsadviezen van de achtentachtigjarige diva Loulou en zorgt niet alleen de Franse zon ervoor dat ze het warm krijgt. De keurige Anne Fleur gaat de strijd aan met de minnares van haar echtgenoot en gooit alle remmen los. Kunstenares Joyce leeft voor haar werk  en lijkt happy als single. Ze houdt niet van dingen die perfect zijn en haalt inspiratie uit haar schildersleerlingen: vier eigenzinnige tachtig-plussers die bewijzen dat het lichaam wel slijt, maar het karakter niet.
De drie vriendinnen gaan de uitdaging aan om de problemen in hun leven op te lossen. Hierbij hanteren ze niet alledaagse methoden, wat leidt tot verrassende wendingen. Maar zullen hun inspanningen ook het gewenste resultaat hebben of heeft het lot iets anders in petto?

Et Alors

Ivonne kreeg een klap te verwerken toen bleek dat ze ME/CVS had en daardoor van de een op andere dag haar carrière als familierechtadvocaat en mediator vaarwel moest zeggen. De tijd van ziekte die volgde gaf echter ook ruimte voor reflectie. Ze dacht na over alles wat ze tijdens haar carrière over relaties te weten was gekomen en is daar lezingen over gaan geven. De vraag die de rode draad vormt in haar lezingen is: hoe houd je op de lange termijn je relatie goed? Deze vraag heeft Ivonne omgezet naar praktische tips die gelijk toepasbaar zijn.

Lezingen geven was echter niet altijd mogelijk door ziekte en daarom ging Ivonne haar heil zoeken in iets anders. Schrijven was iets wat ze altijd al leuk vond en besloot op te pakken. Interesses voor het familierecht, de architectuur en kunst kwamen samen en een verhaal begon zich als een film af te spelen in Ivonne’s hoofd, waardoor Entre Nous ontstond. Op regenachtige dagen zat ze in het Zuid-Frankrijk van Anne Fleur, Joyce en Fenna. Het schrijven van Entre Nous werd zo een vakantie van haar eigen sores.

Entre Nous brengt je in de waan van een sprookje aan de Zuid-Franse côte du mer. Een heerlijke feel good roman voor aan het zwembad of gewoon op de bank, als je even zin hebt om weg te dromen van de werkelijkheid.

Synchroon aan het schrijven van de roman ontstond ook de ambitie om het in eigen beheer uit te geven. Zo kwam Heart for Books tot stand: een uitgeverij waar mooie verhalen vormgegeven en uitgegeven worden. ‘De eerste roman Entre Nous is slechts het begin van de mooie verhalenreeksen, boeken en romans die we met de uitgeverij Heart for Books de wereld in willen brengen.’ – aldus Ivonne Schouten-Hoek, auteur Entre Nous en eigenaresse Heart for Books.

Disponible

Entre Nous is te bestellen bij boekhandels in Nederland en via bol.com. De roman is ook verkrijgbaar als E-book.

 

Prijs

Paperback: €20,00

E-book: €12,99

 

Voor meer informatie, reviews en/of aanvragen kunt u contact opnemen met:

 

EVDM Agency
Eva van der Mei | eva@evdmagency.nl
+31 (0)20 341 74 11 | evdmagency.nl